Ülkemizin en büyük metropolü İstanbul ve Başkent Ankara’ya eşit uzaklıktaki konumu, Düzce Ovası’nın doğu uzantısı olarak Bolu Dağı’nın eteklerine dek uzanan yemyeşil coğrafyasıyla Kaynaşlı, belki de tarihinin en köklü değişimini son 2,5 yılda yaşamaya başladı.

Yol Medeniyettir

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, 2014 Yerel Seçimleri’nde halkımızın güveni ve desteğiyle göreve geldiği günden bu yana, kurmaylarıyla birlikte gece-gündüz demeden, yaz-kış dinlemeden, durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam ediyor. “Yol Medeniyettir” düsturuyla işe başlayan Bayraktar, ilçemizin hemen her mahallesini karış karış gezerek, yöneticilerimiz ve uzman ekiplerimizle birlikte eksikleri tespit ediyor, giderilmesi için talimat veriyor ve çalışmaları bizzat yerinde denetliyor.

Bambaşka Bir Kaynaşlı

Kaynaşlı’da gerçekleşen değişimin temelinde; yol açma çalışmaları, yol genişletme çalışmaları, asfalt kırıntı çalışmaları ve asfaltlama çalışmaları önemli rol oynuyor. Yapılan çalışmalarla birlikte mahallelerimizin çehresi değişiyor, sürüş güvenliği artıyor, ulaşım rahatlıyor.

MahallelerimizAsfaltAsfalt KırıntıYol GenişletmeYol Açma
Kumluca1.050 Metre2.100 Metre1.800 Metre1.775 Metre
Merkez2.060 Metre2.050 Metre1.360 Metre760 Metre
Eskiköy5.350 Metre4.670 Metre800 Metre
Sarıyer905 Metre160 Metre200 Metre635 Metre
Karaçalı2.160 Metre4.460 Metre1.050 Metre2.455 Metre
Çele3.000 Metre1.460 Metre1.260 Metre760 Metre
Şimşir2.120 Metre3.360 Metre1.300 Metre430 Metre
TOPLAM11.295 Metre18.940 Metre11.640 Metre7.615 Metre

Yeni Yollar Açılıyor

Çevre illerimiz ve komşu ilçelerimizden gelen ziyaretçilerimizin deyimiyle “Bolu Dağı’nın eteklerinde, cennetten bir köşe olan” Kaynaşlı’da, 2,5 yıl boyunca 7.700 metreye ulaşan yol açma çalışması gerçekleştirildi. Karaçalı Mahallesi’nde 2.455, Kumluca Mahallesi’nde 1.775, Eskiköy Mahallesi’nde 800 olmak üzere diğer mahallelerimizde de toplamda 3.000 metreyi aşan yol açma çalışması yapıldı.

Sürüş Keyfi Artıyor, Araçların Ömrü Uzuyor

Mahallelerimizin bazı noktalarında iklim koşullarının da etkisiyle meydana gelen bozuk satıh, çukur ve engebeli zemin yapısı trafik güvenliğini olumsuz etkilerken, süspansiyon sistemlerinin kısa sürede ömrünü tüketmesine ve dolayısıyla araçların bakım maliyetlerinin artmasına neden oluyordu.

Devletimizin desteği ve belediyemizin imkanlarıyla birlikte asfalt kırıntı çalışmaları ve asfaltlama çalışmaları, başkanımız Erol Bayraktar’ın en çok üstünde durduğu konulardan biri olarak öne çıkıyor.

Asfalt kırıntı çalışmalarıyla yollardaki engebeler, çukurlar ve bozuk satıh düzeltiliyor, kaliteli malzeme ve güçlü işçilikle belediyemiz ekipleri asfaltlama çalışmalarına hız veriyor. Kaynaşlı’nın doğal güzellikleri arasındaki sürüş keyfi artıyor, güvenli ulaşım sağlanıyor ve araçların ömrü uzuyor.

2,5 yıllık süreçte ilçemizdeki asfalt kırıntı çalışmalarında Karaçalı Mahallesi 4.460 metre, Eskiköy Mahallesi ise 5.350 metre ile önde gidiyor. Diğer mahallelerimizle birlikte yapılan toplam asfalt kırıntı çalışması 20.000 metreye yaklaşıyor.

Öte yandan ilçemizdeki asfaltlama faaliyetleri de hız kazanıyor. Çele Mahallesi’nde 3.000 metreye ulaşan çalışmalar, Karaçalı Mahallesi’nde 2.160 metreyi, Şimşir Mahallesi’nde 2.120 metreyi, Merkez Mahallesi’nde ise 2.060 metreyi buluyor.

Diğer mahallelerimizle birlikte toplam asfaltlama faaliyetleri ise 11.000 metreyi aşıyor.

Bayraktar, Çalışmaları Yerinde İnceliyor

Başkanımız Erol Bayraktar mesai saatleri dışındaki vaktini de, ilçemizin yollarında yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere, mahallelerimizi karış karış gezerek değerlendiriyor.

Kaynaşlı için yapılacak daha çok şey olduğunu belirten Başkan Bayraktar, “Arkadaşlarımızla birlikte Kaynaşlı’mızın daha iyi ve daha güvenli yollara sahip olabilmesi adına uzman personelimize hem manevi destekte bulunuyor, hem de yerinde incelemelerle durum analizi yapıyoruz. Coğrafi şartlarımız ve imkanlarımız dahilinde vatandaşımızın özlem duyduğu Kaynaşlı’yı gün ışığına çıkarabilmek adına, halkımızın da desteğiyle çalışmalarımız söz verdiğimiz gibi devam edecek.” diye konuştu.

Daha Güvenli Bir Yolculuk İçin

Mahallelerimizin bazı noktalarında, coğrafi koşulların da etkisiyle daralan, iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve bu durumun da tehlikeyi beraberinde getirdiği yollarımız bulunuyor. Yaşanan sıkıntıları, hemşehrilerimizin şikayetlerini ve tespit edilen kritik noktaları gündemine alan Başkan Bayraktar’ın talimatıyla, söz konusu süreçte yol genişletme çalışmalarına da hız verildi.

İlçemizin önemli noktalarından biri olan Eskiköy Mahallesi’nde, coğrafi koşulların da etkisiyle ciddi biçimde daralan keskin virajlar ile görüş mesafesinin azaldığı rampalar için özel önlemler alınırken, yol genişletme çalışmalarında da önemli mesafe kat edildi. İçerisinde bulunduğumuz süreçte, Eskiköy Mahallesi’nde 4.670 metrelik yol genişletme çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında yolun genişliği de 3 metreden 8 metreye ulaştı.

Öte yandan Merkez Mahallesi’nde 1.360, Kumluca Mahallesi’nde 1.800 olmak üzere de toplam yol genişletme çalışması 11.500 metreyi aştı.

Bolu Dağı’nda Asfalt Yenileme Çalışmaları

Asırlar boyu adına türküler yazılan, İstanbul ve Ankara arasındaki konumuyla stratejik önemi üst düzeyde olan Bolu Dağı’nın eteklerinde de Kaynaşlı Belediyesi’nin izlerini görmek mümkün. Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar’ın yetkili makamlarla gerçekleştirdiği özel görüşmeler sonucunda, Bolu Dağı’nın ilçemiz sınırları içerisinde yer alan kısmında yapılan çalışmalar göz doldurdu. Ayrıca yolun ışıklandırılması için de ilgili makamlarla görüşmeler devam ediyor.

Kaynaşlı Belediyesi’nin girişimleriyle gerçekleştirilen Bolu Dağı’nın asfalt yenileme çalışmalarında, yan yollarda yapılacak çalışmaların da ihaleye dahil edilmesi konusu gündeme getirildi ve bu konuda mutabakat sağlandı.

Kritik öneme sahip Bolu Dağı’nda da yolculuklar artık daha huzurlu, daha güvenli…